DÖK -Diák ÖnKormányzat

2023. április 19-én a Würtz Ádám Általános Iskola 39 tanulója színházlátogatáson vehetett részt. A Pécsi Nemzeti Színházban nézhették meg A valahol Európában című musicalt. A program a Diákönkormányzat támogatásával valósulhatott meg, a gyerekeknek a színházjegyet nem kellett fizetni, csak az útiköltséget. Tartalmas délutánt töltöttek együtt, maradandó élménnyel tértek haza.

Tavaszi kézműves foglalkozás

Március 23-án délután a diákönkormányzat szervezésében tavaszi, húsvéti kézműves foglalkozást tartottunk a felső tagozatos diákoknak. Változatos technikával elkészíthető ajtó- és ablakdíszeket, a közelgő ünnephez kapcsolódó vidám munkadarabokat készíthettek, amiket majd az otthonuk díszítésére, vagy ajándékozásra is használhatnak. Az újra hasznosításra is figyeltünk, az egyik kedves nyuszi figura hulladék faanyagból készült. Vidám hangulatban, szorgos munkával telt a délután, sok gyerek mindent elkészített, amire lehetőség volt. Örömmel vitték haza. Köszönet a foglalkozás lebonyolítását segítő felnőtteknek!

Október 20-án a Diákönkormányzat szervezésében kézműves foglalkozást tartottunk felső tagozatosok számára. A délutánon 5 állomáshelyen 11 féle munkadarabból választhattak a diákok. Az ősz és a halloween témákhoz kapcsolódva sok ötletes ajtó- és ablakdísz, mécses, kép készült. Sok diák több díszt is elkészített. Fontos volt a munkadarabok kiválasztásakor, hogy öko iskolaként az újrahasznosítást is szem előtt tartsuk. Ezért dolgoztunk használt karton dobozok, CD lemezek, tojástartók, üvegek felhasználásával is. Mozgalmas, hasznos program volt, vidáman telt a délután.

 

Október 4-én, az állatok világnapja alkalmából a Tamási Állatvédő Egyesület munkatársai, Kovács Anett és G. Pintér Judit látogattak el hozzánk a diákönkormányzat szervezésében. Két mentett kutyust is hoztak magukkal, Lizikét és Makikit. 

A gyerekek két csoportban hallgatták meg előadásukat a felelős állattartásról, állatmentésről. Mi mindent kell tenni, ha egy kutya, vagy cica kerül a házhoz. Hogyan kell gondozni, foglalkozni vele. Meséltek a kutyamenhelyen folytatott munkájukról, hogy mi ott a dolguk, feladatuk. Hova kell fordulnunk, ha elhagyott, elütött állatot látunk. Hogyan viselkedjünk az utcán idegen kutyával. Hogyan segíthetjük mi, kívülállók, felnőttek és diákok az ő munkájukat. Sok hasznos tanáccsal láttak el bennünket. A gyerekek elmondhatták saját tapasztalataikat, élményeiket, kérdezhettek, s természetesen ismerkedhettek a két szelíd, barátságos kutyussal is. Kipróbálhatták a chip leolvasót, megtudhatták miért fontos a chip, kutyának és gazdának. A programon részt vett Farkas Gabriella,  a Tamási Rendőrkapitányság munkatársa is. A találkozás végén átadtuk a gyerekek által felajánlott élelmet és takarókat, valamint iskolánk dolgozóinak pénzadományát. Köszönjük minden adományozónak a segítséget! 

Reméljük, találkozhatunk még a Tamási Kutyamenhely lelkes munkatársaival, akik szabad idejüket áldozzák az elhagyott állatok jobb létéért. 

MosolyManók a Würtzben

Eredményes volt a MosolyManók ajándékgyűjtő akciónk. December 10-én 83 szépen csomagolt, ajándékokkal teli cipős dobozt vihetett el a GLS futárja a Máltai Szeretetszolgálathoz, hogy rászoruló családok gyerekeinek okozzon karácsonyi örömöt. Tanulóink lelkesen, csillogó szemekkel hozták a dobozokat, sokan kedves jókívánságokat is írtak rá. Voltak, akik több dobozt is készítettek. Köszönjük minden szülőnek, tanítványunknak az együttérzést, a segítséget. (A képeken nem szerepel minden adományozó gyerek.)

December hatodikán, már hagyományosan a Diákönkormányzat Mikulása is útnak indult. Az elsőtől ötödik évfolyamos tanulóinkat látogatta meg. Mindenütt örömmel, megilletődötten fogadták. Sok szép éneket, verset hallgatott meg előadásukban. Krampuszai szaloncukrot osztogattak a jó (és kevésbé jó) gyerekeknek. Jövőre visszavárjuk!

Ma délelőtt a Diákönkormányzat Mikulása is útnak indult. Mindenütt örömmel, megilletődötten fogadták, sok szép énekkel, verssel köszöntötték. Krampuszai szaloncukrot osztogattak a jó (és kevésbé jó) gyerekeknek. Jövőre visszavárjuk!

Karácsonyi hangolódás kézműves foglalkozással

December 8-án már hagyományosan karácsonyi kézműves foglalkozást tartottunk a Diákönkormányzat szervezésében az aulában. Felső tagozatos diákok készíthettek az ünnepre díszeket, ajándékokat. Fontos szempont volt most is az újrahasznosítás, így készültek munkadarabok Topjoy-os és bébiételes üvegek, karton dobozok felhasználásával. Karácsonyi zene mellett sok szép munka készült. Reméljük, nem csak a készítőknek, hanem a megajándékozottaknak is örömet  okoz majd.