TÁJÉKOZTATÓ – JÁRVÁNYÜGYI ELJÁRÁSREND VÁLTOZÁS

Tájékoztató!

Tájékoztatom Önöket, hogy a jelenleg érvényben levő, a SARS-COV-2 okozta fertőzések esetén követendő járványügyi szabályokat tartalmazó Eljárásrend 2022. szeptember 9. napjától alkalmazandóan az alábbiak szerint módosult:

Igazolt COVID-19 fertőzés esetén:
– A fertőzöttel szoros kapcsolatba került, COVID-19 fertőzésre gyanús tüneteket nem mutató személy látogathatja – akár dolgozóként, akár tanulóként – a köznevelési intézményt.
– Az igazolt COVID-19 fertőzöttel történt szoros kontaktus időpontjától számított 5 napig köteles a kontakt személy szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni.
– Amennyiben a kontakt személynél COVID-19 fertőzésre gyanús tünetek jelentkeznek, akkor intézkedések megtétele szükséges (antigén gyorsteszt vagy PCR vizsgálat, elkülönítés).

Felhívom továbbá szíves figyelmét arra, hogy változatlanul érvényes az eljárásrend a tekintetben, hogy a pozitívként 7 napig elkülönített személyek esetében az elkülönítés időtartama lerövidíthető: amennyiben a beteg az elkülönítés 4. napján már láztalan, légúti tünetei megszűntek, akkor a tünetek kezdetétől számított 5. napon antigén gyorstesztet végeztethet, és annak negatív eredménye esetén az elkülönítés feloldható.

Iskolavezetés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük